No va ser un homicidi, va ser un assassinat

Signa la resolució de denúncia

El 6 de març de 2018, després de 21 dies de cerca, apareixia sense vida el cos de Paz Fernández Borrego, veïna de Gijón, a la vora de l'embassament d’Arbón, prop de Navia. El seu assassí, amb qui tenia una relació sentimental, s'havia desfet del seu cos llançant-lo des d'un pont el 13 de febrer després de colpejar-la amb acarnissament repetidament fins a matar-la, tal i com va determinar l'autòpsia en el que clarament va ser un assassinat planificat.

Després de dos anys i cinc mesos d'espera, finalment el proper 14 de setembre començarà el judici de cinc dies en què l'advocat d'aquest assassí demana la lliure absolució, plantejant que es va tractar d'una mort accidental causada per una forta discussió. Però l'escàndol més majúscul prové de l'aparell judicial, que ja ha deixat clares les seves intencions: la fiscalia es nega a qualificar l'ocorregut com un assassinat masclista i demana que se'l jutgi per un delicte inferior, el d'homicidi -amb una pena màxima de 15 anys de presó- malgrat reconèixer els agreujants d'abús de superioritat i menyspreu de gènere.

Una vegada més la justícia patriarcal es nega a reconèixer la gravetat dels assassinats masclistes, de la mateixa manera que es nega sistemàticament a reconèixer les violacions, qualificant-les d'abusos i, de facto, situant la responsabilitat en les víctimes en comptes d'en els seus botxins o agressors. No ho podem permetre!

L'aparell judicial contraataca. Ja n'hi ha prou de justícia patriarcal!

Aquest posicionament infame i masclista de la fiscalia segueix el camí dels últims cops que l'aparell judicial patriarcal ha tractat d'infringir a totes les que lluitem per una vida digna i lliure de violència masclista.

Sense anar més lluny només entre els mesos de març i juny va sortir a la llum l'informe fals de la Guàrdia Civil contra la manifestació del 8M i la sentència d'entre tres anys i mig i quatre als agressors de la Manada per la violació que van cometre a Pozoblanco (Còrdova), només dos mesos abans de la de San Fermín. Una sentència que els hauria deixat en llibertat si no haguessin estat condemnats prèviament per la violació a la jove de Pamplona.

Però una vegada més no són casos aïllats, sinó el veritable caràcter d'un aparell de l'Estat masclista i patriarcal heretat del franquisme. També hem vist la nova sentència als tres jugadors del Club de Futbol La Arandina per la violació grupal a una adolescent de 15 anys. Segons aquesta, que tres homes es rodegin en una sala a les fosques, et despullin i abusin de tu quan estàs completament paralitzada per la por, no implica cap intimidació, quelcom que els absol del delicte de violació, qualificant-lo d'abús i rebaixant les penes de 38 anys de presó a 3 i 4 anys a dos d'ells i l'absolució del tercer. És repugnant.

De nou es culpabilitza i persegueix a les víctimes condemnant-les al desemparament i l'escarni públic mentre els culpables són protegits per la justícia. Així ha succeït amb la repulsiva campanya orquestrada per diversos mitjans de comunicació contra la Paz durant tot aquest temps: acusant-la de beure, tirar diners a les escurabutxaques o per les relacions que mantenia. En definitiva, culpabilitzant-la en la pràctica i tractant d'utilitzar el que en realitat són agreujants del crim com a atenuants d'aquest.

Mentre ella ja no podia defensar-se, el seu assassí ha donat rodes de premsa revelant missatges íntims de la seva víctima, ha destruït proves, ha intentat que el seu cos no es trobés i s’ha rigut del seu crim i del dolor de la família i amics de la Paz.

Ara compta amb un advocat defensor especialista en violència de gènere facilitat per l'Estat. El masclisme que transpira per tots els porus aquest sistema capitalista criminal, des de la judicatura i l'aparell de l'Estat fins als mitjans de comunicació emparant a un assassí enmig del silenci forçós de la seva víctima, és vergonyós i farem tot el que estigui a la nostra mà per a lluitar contra això.

La nostra força és als carrers

Ja hem escoltat la veu de l'assassí, que és la veu del sistema i de tots els que el defensen: la justícia patriarcal, determinats mitjans de comunicació, etc. Ara ens ha arribat el torn a les i els qui ens rebel·lem contra aquest sistema que ens condemna a la precarietat i la violència. No deixarem que s'oblidi la veu de la Paz i de totes les víctimes de la xacra de la violència masclista sense lluitar. S’escoltaran les veus de les milers de persones que no permetrem que aquest sistema capitalista, masclista i patriarcal ens torni a colpejar amb una sentència injusta.

No va ser un homicidi, va ser un assassinat! No estem soles, som multitud i, amb la pressió i la mobilització social aconseguirem justícia per a la Paz. Així és com aconseguim que la Manada de Pamplona fos condemnada per violació i així és com lluitarem per assestar un nou cop a aquesta “justícia” misògina, condemnar a l'assassí i a assenyalar de nou a tot el sistema capitalista, masclista i patriarcal que l’empara.

Totes i tots a les mobilitzacions!

Dilluns 14 de Setembre, primer dia del judici. Concentració a les 9h davant els jutjats de Gijón (Plaza del Decano Eduardo Ibaseta, nº1, al costat de la Renfe).

Dijous 17 de Setembre, dia previ a la fi del judici. Manifestació a les 19h amb sortida des de la Plaça del Humedal.

Escriu-nos un e-mail a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. amb les teves dades de contacte i uneix-te a la campanya Justícia per a la Paz enganxant cartells, distribuint fulls, recollint signatures… perquè es reconegui el crim de Paz com el que realment va ser, un assassinat masclista.

-------
SIGNA I ENVIA LA RESOLUCIÓ per a reivindicar juntament amb nosaltres que, en el pròxim judici, es reconegui com a assassinat el crim comès contra ella.

Volver

LyC 18 web

CAST | CAT | EUSK | GAL

IR

SE

ERL logo banner

portada mujeres revolucion rgb

  Adquiere aquí esta publicación 

 

 

banner ERL web2